A moziba járók legidegesítőbb szokásai

Mi sem kellemesebb program, mint kiválasztani egy ígéretesnek tűnő filmet és kiélvezni a mozi nyújtotta kényelmet. A szórakozás azonban nem mindig felhőtlen, a nagyobb mozitermekben ugyanis akár 300-400 ember is le tud ülni, akik kénytelenek elviselni egymás zavaró szokásait.

A moziba járók legidegesítőbb szokásai

Késve érkezés

A mozifilmek kezdési időpontja után általában még legalább 10-15 percen keresztül reklámokat, illetve más filmek előzeteseit vetítik a nézőknek. Sokan azonban még így sem képesek időben megjelenni a teremben. Ilyenkor a többiek kénytelenek felállni, kitakarva a képernyőt a mögöttük ülők előtt, hogy a késők elfoglalhassák a helyüket.

Beszélgetés

A mozifilmek alatt a legtöbb kellemetlenséget mások hangoskodása okozza. Nem elég, hogy a film alatt sokan megbeszélik a látottakat, még néhány hangos kacajt is megeresztenek. A dolog érdekessége, hogy mindez néha úgy zajlik, mintha a világ legtermészetesebb jelensége lenne, ha pedig valaki rászól a zajongókra, akkor még ők vannak megsértődve.

Evés-ivás

A mozizás az önfeledt kikapcsolódásról szól, amibe beletartozik az evés, ivás is. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy úgy kellene enni a zacskó chipset, hogy a terem másik végében ülő is hallja, ahogy az illető jóízűen lakmározik. A felvázolt helyzet nem egyszer fordul elő, amit sajnos a többiek kénytelenek eltűrni.

És amiért mégis megéri beülni a filmre...

A zavaró tényezők ellenére mégis érdemes elmenni a moziba, ugyanis ezek nem minden esetben fordulnak elő. Ha mégis összeakadunk egy késve érkező, beszélgető vagy chipsropogtató egyénnel, akkor kis türelemmel gyorsan át lehet lendülni a kellemetlenségeken. Szélsőséges helyzetekben bátran jelezhetjük az illetőnek, ha nem tudunk miatta a filmre koncentrálni, és akár a mozi dolgozóinak is lehet szólni, ha valami vagy valaki belerondít a filmnézés örömteli élményébe.


Kulcsszavak: Vegyes befőtt, Mozifilmek
Dátum: 2019-03-11
Programozás könyv
Hirdetés