A szép mosoly és a karrier összefügg?

A legújabb felmérések szerint az emberek 74%-a szerint a szép mosoly hiánya hátráltathatja a karrierépítést. Aki bátran mosolyog, annak magasabb az önbizalma, és ezáltal sokkal több mindenre képes, mint aki pajzsként tartja a kezét a szája elé.

A szép mosoly és a karrier összefügg?

A magabiztosság sokat jelent

A sikeres karrier egyik legfontosabb eleme kétségkívül az önbizalom. Ha valaki nem bízik magában, vagy abban, amit csinál, akkor a saját ügyfelei hogyan bízzanak meg benne? Egy tárgyalást vagy egy előadást csakis úgy lehet megtartani, hogy az előadó magabiztosan, lépésről lépére vezeti az üzleti partnerét vagy éppen a közönségét. Amint a hallgatóság bizonytalanságot vagy ellentmondásokat érez, az egész odavész. Éppen ezért nagyon fontos, hogy magabiztosság mellett a szép mosoly erejét is be kell vetni.

Egy feszült és komoly megbeszélés lefárasztja az embert, és nem biztos, hogy sikerrel zárul, főleg ha aznap az üzleti partnerünknek már a sokadik tárgyalása volt. Másnapra biztosan el fogja felejteni, és valamelyik másik konkurencia lesz a befutó. A mosoly egy ilyen helyzetben tovább növeli a magabiztosságot és a hitelességet. A hallgatóságnak jólesik a figyelem, és ha valaki rámosolyog a másikra, az rögtön azt az érzést kelti, hogy fontos a másik félnek, és nem csak egy újabb beszélgetőpartnerrel áll szemben. A kölcsönös mosolygás már a tárgyalás közben megalapozza a szimpátiát, és nagyobb valószínűséggel lesz sikeresebb a megbeszélés.

Az emberek többsége a vidám és mosolygós embereket jobban szereti, mint a savanyúakat. Egy állásinterjún is nagyobb előnyre tehet szert az a jelölt, aki magabiztosan mosolyog. Természetesen nem szabad átesni a ló másik oldalára, és egész végig vihogni, mint a fakutya, mert ez pont az ellenkező hatást válthatja ki. Rá kell érezni arra a helyzetre, amikor egy mosoly elfogadott, és ezzel akár könnyen feloldható az esetlegesen kialakult feszültség.

A jobb élet és a sikeres karrier mindig egy szép mosollyal kezdődik!


Kulcsszavak: Vegyes befőtt, Sikeres karrier
Dátum: 2019-06-04
Programozás könyv
Hirdetés