Bleach támogató karakterek

A sorozat megalkotása során Kubo Tite nagy hangsúlyt fektetett a történetek során felbukkanó nagyszámú új szereplő külsejének kialakításra, valamint a cselekményben való részvételükre. Ebben a cikkben a támogató karakterek bemutatása következnek: Kuchiki Rukia, Ishida Uryuu, Sadou Yasutora, Inoue Orihime.

Bleach támogató karakterek

Kuchiki Rukia

A kezdetekben Rukia képviseli a misztikumot a sorozatban, ami aztán a későbbiekben majd megszokottá válik, nála van a tudás elrejtett kulcsa, amivel a többieket segíti.

Általában a shounen animéknél (12-18 éves korosztály legényeinek készített animációs filmek/sorozatok) egyértelműen rá lehet bökni egy-egy női karakterre, hogy „Na, srácok, ő az a csaj, akivel majd történnek dolgok!” Viszont, ha a Bleachet huzamosabb ideg nézi az ember, akkor ez már koránt sem annyira egyértelmű, a kezdetekben viszont ő az, akit női főszereplőnek tekinthetünk.

Rukia egy alapvetően célorientált személy, kap egy megbízást, és arra törekszik, hogy azt teljesítse. Ugyebár Ichigo azért komolyan beleköp a levesébe, és Rukia kénytelen átadni a halálisteni erejét a fiúnak, ezzel viszont a hölgyemény igencsak nagy bajba kerül.

Ha követjük szépen epizódról epizódra a sorozatot, akkor megtudjuk, hogy a halálistenek szervezete nem egyenlőségen alapszik, hanem komoly hierarchiára épül. Rukia hadnagyi szerepet tölt be, ami a főkapitányi és kapitányi rang után következik a Lelkek városában. Tehát egy magas rangú személyről van szó, ezért a törvényszegés, amelyet elkövet, még nagyobb bajba keveri.

A sorozat folyamán kiderül, hogy tilos az emberekkel kapcsolatot létesíteni, ezzel persze általában nincs probléma, mivel az átlagos emberek nem látják őt, viszont ha mégis, akkor igyekezniük kell elfedni a nyomaikat. Élő embereket tilos megölniük különleges engedélyek nélkül, szóval megnyugodhatunk. Azonban ő nem elég, hogy kapcsolatot létesített egy emberrel, még át is adta az erejét neki, ami akkora tabunak számít a világukban, hogy halálbüntetés jár érte. Később ezt a kisasszony szó nélkül be is vállalja, (Spoiler on: Nyugalom, vegyetek mély levegőt, nem fog meghalni! Spoiler off.) ez pedig szerintem tudatos és felelősségteljes emberre vall.

Ishida Uryuu

Rengeteg shounen animében találkozhatunk olyan dinamikával, amikoron is a főszereplőnek van egy olyan barátja, akivel rivalizál. Ez a motívum az érdeklődést, a versenyhelyzetekhez kötődő adrenalin rohamot hívatott fenntartani, hogy ezzel fokozza az izgalmakat (pl.: Naruto – Uchiha Sasuke, Fairy tail – Gray, Gintama – Takasugi Shinsuke, stb.).

Ebbe a szerepbe itt az okos, elemző természetű Ishida kerül. Az apja orvos és kórházigazgató, és Ichigóval ellentétben róla el tudom képzelni, hogy átvegye a pozíciót.

Vele pedig az emberek és halálistenek után megismerkedünk a quincy fajjal. Ők is emberi, lélekkel rendelkező teremtmények, akik a Földön élnek, csak az anime teljes egészében azt hittük róluk, hogy kihaltak. Ezek a szuperemberek is képesek elpusztítani a lidérceket, így nem meglepő, hogy később Ishida is becsatlakozik a harcokba.

Mindhármukra – Ichigo, Ishida, Rukia – jellemző a célorientáltság, úgy döntenek, hogy nekik valamilyen dolgot meg kell tenniük, el kell érniük, és tűzön-vízen átverekszik magukat azért, hogy az tényleg úgy is legyen. Ő egyébként az ész, ha a fiatalabb generációt vesszük górcső alá, ő a különféle taktikáknak a kieszelője, amit aztán Ichigo lobbanékonysága miatt sokszor nem követnek.

Sadou Yasutora

A Yasutora szó Tora része tigrist jelent, és valóban ő a csendes erő megtestesítője. Ő is, és Orihime is (későbbiekben), se nem quincyk, se nem halálistenek, viszont bizonyos események miatt, – amit nem spoilerezek le, nézzétek meg, – lélekenergiára tesznek szert, emiatt lesznek különleges képességeik, és látni fogják ők is a fátyol mögül előtűnő lényeket.

Sadou egy nagyon csendes, kedves karakter. Emberi fizikumhoz nem hasonlítható testi ereje van, és Ichigo bármi baromságot talál ki, eme fiatalemberben hűséges követőre lel hozzá.

Inoue Orihime

Minden sorozatban van egy (vagy több) üresfejű karakter, hát íme, innen az első. A hölgyemény kinézetre nagyon attraktív, mindene legalább annyira görbül, amennyire kell, de inkább jobban, és vele megkapjuk a healert a csapatba. Akciósorozatról van szó, szóval kapunk egy embert, aki összetoldozza-foldozza a szerencsétlen karaktereket egy-egy durvább csihi-puhi után.

Általában nem is érdemes odafigyelni arra, amit mond, mivel az esetek túlnyomó részében értelmes gondolat nem esik ki a száján, a főszereplőnk nevét viszont nagyon tudja sikoltozni. A csúcspont körüli epizódban több mint egy tucatot számoltam belőle olyan negyed óra alatt. (Ivós játékhoz tök jó alap, csak mondom.)

Sadou annyiban jobb szereplő, hogy a srácnál látjuk, van véleménye a dolgokról, igaz, hogy nem sokszor ad hangot neki rendes követőhöz méltón, de legalább van. Orihime szerepével viszont az a hatalmas nagy problémám, hogy ő a sorozat alatt nem halad karakterileg semerre, maximum visszafelé, de annak meg ki örül? Úgy a 300. epizód után pedig megtudhatjuk, hogy az ilyen természetfeletti erőkkel rendelkező személyeket fullbringernek hívjuk.


Kulcsszavak: Bleach, Bleach anime karakterek
Dátum: 2019-04-06
Programozás könyv
Hirdetés