Építmények fakockákból

Az építkezések és a vasutak nagyon érdeklik a gyerekek többségét, a markológépek, daruk, teherautók, vonatok, mozdonyok mozgalmas világa rabul ejti őket. Sokféle építőjáték van, amelyekkel fel tudják építeni kicsiben a látottakat, és ez nagy élmény számukra.

Építmények fakockákból

Sokoldalú készségfejlesztés

A fajátékok különösen alkalmasak építősdi játszására, a különböző méretű és színű formákból sokféle építményt tud összehozni már egy bölcsődés is. Miközben a kicsik keményen “dolgoznak” azon, hogy illeszkedjenek az egyes darabok, szépen fejlődik a kéz- és szemkoordinációjuk, a térbeli megfigyelőképességük, az egyensúlyérzékük, és erősödnek a pici kezek izmai is. Egy ilyen konstrukciós játék növeli az önbizalmat is, hiszen elkészül valami, ami látványos és sikerélményt ad. Türelemre, kitartásra is tanít az építőjáték, hiszen ha borul a kockatorony, akkor újra kell kezdeni, próbálni másképp, amíg nem sikerül.

A modellezés varázsa

Nagyobbak körében nagyon kedveltek a várépítő fajátékok. Elég komoly teljesítmény összeállítani egy várat 150-200 kisebb-nagyobb elemből. Lehet kapni olyan játékot is, amelyben az építőelemek méretaránya és összeillesztése, a gerendák csapolása ugyanolyan, mint az igazi gerendaházaknál, csak miniben. A modellépítő játékokkal, legyen szó egy várkastélyról vagy egy vasúthálózatról, a felnőttek is szívesen töltik az idejüket. Ezeknél már csiszolni, vágni, ragasztani, festeni is kell, de nagy öröm, amikor elkészül a mű. Igazán hasznos kis játék az összerakható madáretető, amelyet ha összecsavarozott, lefestett a gyerkőc, kiteheti egy fára és etetheti télen a madárkákat. Meg lehet építeni fa alkotóelemekből különféle járműveket, vonatokat, munkagépeket, robotokat is.


Kulcsszavak: Vegyes befőtt, Fajátékok
Dátum: 2020-02-17
Programozás könyv
Hirdetés