Hőszivattyús fűtés-hűtés az energiatakarékosságért

Egy családi ház vagy társasház melegvíz ellátása, hűtése és fűtése ma már hőszivattyús rendszerekkel is megoldható. Ez egy környezetbarát, energiahatékony, könnyen telepíthető, csendes, viszonylag alacsony költséggel megvalósítható megoldás, amely a levegőt sem szennyezi.

Hőszivattyús fűtés-hűtés az energiatakarékosságért

A rendszert elektromos áram működteti, és a levegőből, vízből, talajból, vagyis a környezetből von ki hőenergiát, amellyel előállítja a melegvizet és befűti az épületet. A hőszivattyúkat ajánlják lakossági felhasználásra – családi házak, úszómedencék fűtésére –, és ipari felhasználásra – társasházak, irodaházak, gyártóműhelyek, raktárak fűtésére és hűtésére. Általában úgynevezett sugárzó fűtés – padlófűtés, falfűtés – vagy fan-coil radiátoros rendszer megvalósításához használják, ez nagyon gazdaságos megoldás.

Szakcéggel kell terveztetni

Egy hőszivattyús rendszer telepítése és kivitelezése meglehetősen magas fokú szakértelmet kíván, mindenképp megfelelő képzettségű, tapasztalatokkal rendelkező szakcéget kell keresni. Ha szóba jön a hőszivattyú Győr környékén, akkor a Globe-Klíma Kft. szakembergárdája ajánlható, széleskörű kivitelezési tapasztalatokkal.

Napelemmel kombinálva

Napelemes rendszerrel kiegészítve olyan hatékony megoldás lehet egy hőszivattyús rendszer telepítése, hogy akár le is válhat a ház az energiaszolgáltatókról, nem kell se gázszámlát, se villanyszámlát fizetni, mindent a természet energiájából lehet kinyerni. Új építésű ingatlanoknál már mindenképpen megfontolandó ennek a korszerű megoldásnak az alkalmazása. Régebbi fűtési rendszerek cseréjénél a megtérülési idő viszonylag magas, ezért nem terjedt még el széles körben ez a fűtési-hűtési módozat.


Kulcsszavak: Üzleti megoldások, Hőszivattyú Győr
Dátum: 2020-05-18
Programozás könyv
Hirdetés