Hűtőkamra tervezés, kivitelezés egyedileg

A hűtőkamrák használatára sok esetben szükség van. Az élelmiszeripar területén működő cégeknek napi szinten meg kell oldaniuk a hűtött és mélyfagyasztott élelmiszerek tárolását, de az éttermeket, vendéglátóhelyeket is megemlíthetjük. Azok esetében is fontos kérdés, hogy a megfelelő módon tudják-e biztosítani az alapanyagok, italok hűtését.

Hűtőkamra tervezés, kivitelezés egyedileg

Hűtőkamra tervezés

A válasz, hogy megfelelő módon történik-e a hűtés, avagy sem, hatással van a vendégek elégedettségére. Természetesen nem ez az egyetlen ok, amiért oda kell figyelni rá, hiszen a törvényi előírásoknak is maradéktalanul meg kell felelniük a cégeknek. A hűtőkamrákat minden esetben az élelmiszeripari szabályoknak megfelelően kell kialakítani. Emellett pedig arra is oda kell figyelni, hogy a felhasznált és beépített anyagok teljes mértékben megfeleljenek a magyar és EU által támasztott higiéniai és műszaki követelményeknek. A tervezés során a szakemberek az egyedi igényeket, kéréseket is figyelembe veszik, ugyanúgy, ahogy a hely adottságait, például az alapterületet is.

Hűtőkamra kivitelezés

A tervező munka után következik a kivitelezés, azaz a tervek megvalósítása. A kamratestek úgy nevezett poliuretán habszendvicspanelből készülnek. Ez lényegében egy speciális kialakítású, könnyűszerkezetes burkolórendszer, amiben két profilozott acéllemez között poliuretán hab található. A panelek vastagsága a kamra típusától függően változhat, jellemzően 80-160 mm között mozog. A pontosan illeszkedő panelelemek elősegítik a kamraszerkezet esztétikus megjelenését és annak optimális hőtartó képességét is jelentős mértékben javítják.

A tervezéshez, kivitelezéshez érdemes olyan szakembert választani, aki hűtőkamra javítással, karbantartással és szivárgásvizsgálattal is foglalkozik.

Bővebb információ: www.frigoprofil.hu


Kulcsszavak: Szolgáltatások, Hűtőkamra
Dátum: 2021-03-02
Programozás könyv
Hirdetés