Ingyenes Java tanfolyam

A pastecode.eu weboldal szerkesztői úgy döntöttek, hogy elindítják ingyenes Java kurzusukat a weboldalon. A képzés teljesen az alapoktól indul, és egyszerű feladatokon keresztül vezeti be a tanulókat a Java nyelv rejtelmeibe. A képzéshez nem kell más, csak egy megbízható internet kapcsolat és egy számítógép, amire fel van telepítve egy Java fordítóprogram és az ehhez szükséges Java környezet.

Ingyenes Java tanfolyam

Ingyenes Java tanfolyam

Ma már szinte semmi sincs ingyen az interneten, legalábbis ez a hír járja. A kivétel erősíti a szabályt, hiszen a pastecode.eu weboldal az ingyenes Java tanfolyam mellett a tiszta programozási módszerekre is megtanítja az érdeklődőket. A tanfolyam teljesen az alapoktól indul, és szépen lassan építkezik a témakörökkel. Aki elvégzi a feladatokat, és becsületesen megoldja a szorgalmi példákat is, az könnyűszerrel teljesítheti az emelt szintű informatika érettségi programozási feladatát, vagy bármelyik egyetemi vizsgát is. Főképp a legfontosabb témaköröket mutatja be a kurzus, de nem tér ki minden apró részletre.

A tanfolyamhoz nem kell semmilyen programozási előismeret, csupán elhivatottság a tanulás és fejlődés iránt. Aki munkahelyváltáshoz szeretné megtanulni a Java nyelvet, annak is jó ugródeszka lehet ez a kurzus, de természetesen nem elég, hiszen ez csak egy alapképzés. Ehhez még mindenképpen szükséges magasabb szintű tanfolyam elvégzése, de ha már az alapok megvannak, akkor sok esetben ez már egyedül is menni fog.

Milyen témakörökkel foglalkozik a kurzus?

  • Osztályok, objektumok, konstruktor
  • Öröklődés, absztrakt osztály, interfész
  • String osztály, tömbök
  • Kivételkezelés
  • Fejlett adatszerkezetek - Set, List, Map
  • Generikus típusok használata
  • Fájlkezelés
  • Swing alapok

Az egyes témaköröket feladatokon keresztül mutatják be, nincs száraz elmélet. A feladatok egyszerűek, és egyszerre csak egy anyag elmélyítésével foglalkoznak.


Kulcsszavak: Szolgáltatások, Ingyenes Java tanfolyam
Dátum: 2019-02-20
Programozás könyv
Hirdetés