Milyen a budapesti közlekedés?

A város európai viszonylatban közepesen kiépített tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, például a metróvonalak közelében gyorsan el lehet jutni egyik pontból a másikba. Azonban ha egy távolabbi városrészbe szeretnénk menni, vagy az agglomerációt céloztuk meg, már problémás a tömegközlekedés.

Milyen a budapesti közlekedés?

Nem könnyű a parkolás

Ha végre rátaláltunk a keresett helyre, főleg az előnyösebb adottságokkal rendelkező kerületekben, de akár fontosabb helyszínek közelében is, horribilis parkolási díjakkal találkozhatunk. Ha nem csak fél-egy óráról van szó, tekintélyes összegek elmehetnek a parkolásra. Ilyenkor már érdemes átgondolni, hogy jobban járnánk-e, ha taxival utaznánk a kívánt helyszínre. Azonban egy taxi hívása mindig körülményes. Várakozni kell rá, ugyanis ha épp nincs szabad autójuk az adott városrészben, akár 15-20 percbe is beletelik, mire a taxitársaság tud küldeni egy sofőrt. Az utazás során pedig könnyen lehet, hogy útépítésbe futunk, vagy egy nagyobb kerülőt kell tenni forgalmi okok miatt, ekkor rögtön pörög a taxióra, és az előre tervezettnél sokkal többet is fizethetünk a végén.

Mikor ajánlott az autókölcsönzés?

A taxik mellett nagyon sok társaság kínál lehetőséget autóbérlésre a városon belül. Néhány gyakori élethelyzet, amikor érdemes igénybe venni ezt a lehetőséget:

  • Az idős vagy beteg emberek gyakran járnak orvoshoz, és sok esetben állapotuk nem engedi meg a tömegközlekedés igénybe vételét.
  • Ha egy társaság ünnepelni, bulizni megy, általában egyiküknek tartózkodni kell az alkoholfogyasztástól, hogy fuvarozhassa a többieket.
  • Az egyik legnagyobb családi ünnepen, a házasságkötéskor valakinek vezetnie kell a házaspár autóját.
  • Előfordul, hogy valaki nem érzi jól magát tömegben, nem szeret tömegközlekedéssel utazni.
  • Aki egyszer megszokta az autót, nem akar más eszközzel utazni. Mit tegyen, ha felfüggesztették a jogosítványát?
  • Vidéki rokonlátogatások, vagy éppen mi szeretnénk körbevezetni a városban a hozzánk érkező vendégeket.
  • Családi napok, vagy az ünnepek előtti nagybevásárlások, betegség a családban, vagy egy várandósság, ezek mind-mind felvethetnek olyan problémákat, melyek saját autó nélkül megoldhatatlannak tűnnek.

A legelterjedtebb üzleti tanácsok szerint amikor csak lehet, érdemes a tömegközlekedést választani, hiszen olcsóbb és gyorsabb is Budapesten, mint más alternatívák. Viszont nem minden helyzetben használható, ekkor pedig kénytelenek vagyunk más lehetőségek után nézni.


Kulcsszavak: Üzleti megoldások, Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-05-03
Programozás könyv
Hirdetés