Mire kell figyelni az autóbérlés során?

Sok olyan helyzet adódhat az életben, amikor a saját autó vagy a tömegközlekedés nem a legkényelmesebb, sőt nem is a legpraktikusabb megoldás arra, hogy eljussunk valahová. Ilyenkor érdemes autót bérelni, hiszen azzal kényelmesen, saját tempónkban eljuthatunk ma már bárhová.

Mire kell figyelni az autóbérlés során?

Melyek is az autóbérlés fontos lépései?

Először is keressen egy online foglaló oldalt, vagy egy helyi autókölcsönzőt, melyek ajánlatai közül választhat. Érdemes több oldalt is felkeresni és az árakat, illetve a szolgáltatásokat összehasonlítani.

Amint megvan a megfelelő kölcsönző, akkor válassza ki az autó kategóriáját. Az autóbérlők többségénél a meglévő kategóriák közül választhat, mint például városi, terepjáró, prémium, kompakt, kisbusz vagy kombi. A kiválasztás során érdemes figyelembe venni, hogy milyen terepen akarja használni a kocsit, abban hányan utaznak és milyen csomagtérre lesz szükségük.

Ezek után nézzen utána a biztosítási lehetőségeknek. Nézze meg, hogy az autóbérlés összege tartalmazza-e a kötelező felelősségbiztosítás összegét, melynek ugyebár az a lényege, hogy ha egy Ön által okozott balesetben más kocsijában keletkezett kár, akkor annak összegét fedezi a biztosító. Ezen kívül természetesen még sok más biztosítás is létezik, érdemes egy kicsit utánanézni ezeknek.

Ha már mindennel megvan, akkor ne felejtse el kinyomtatni a foglalást igazoló dokumentumot. Általában, amint elkészült az online foglalás, az autókölcsönző küld egy e-mailt, vagy egy foglalást igazoló dokumentumot, amely tartalmazza a bérlés részletes feltételeit is. Mindenképp vessen egy pillantást a személyes adataira és a foglalási adatokra is.

Ezek után jöhet az autókölcsönzés utolsó lépése, tehát már csak annyi a dolga, hogy átveszi a bérautót az előre megadott helyen és időpontban. Az átvétel után persze ellenőrizze az üzemanyag-mennyiséget is.


Kulcsszavak: Szolgáltatások, Autóbérlés
Dátum: 2019-04-18
Programozás könyv
Hirdetés