Szép íráskép, költséghatékony nyomtatás

Gyorsak, csendesek, szép írásképű nyomatokat adnak, olcsó az üzemeltetésük, kényelmesen kezelhetők, nem száradnak be a festékek - ezek a lézernyomtatók legelőnyösebb tulajdonságai. Viszonylag drágák, a festékkazetták is viszonylag drágák, a készülékek elég nagy helyet foglalnak - ezek pedig a hátrányok. Bár az újabb és újabb típusok mind több hátrányt kiküszöbölnek: egy kisebb teljesítményű berendezés már akár egy A4-es lapnyi területen is elfér, húsz-harmincezerért is megvásárolhatók, a festékkazetákkal pedig sok nyomat készíthető, az egy oldalra eső költség egyre alacsonyabb.

Szép íráskép, költséghatékony nyomtatás

Borítékot címezni is tud?

A lézernyomtatók vásárlása elsősorban azoknak az irodáknak ajánlott, amelyeknél legalább 200 oldalnyi a havi nyomtatás, és főként fekete-fehérben, szövegeket kell nyomtatni. De ha alkalmanként csak egy-egy lapot nyomtatunk, az nem biztos, hogy túl gyors lesz, mert a bemelegedéshez is idő kell. Ugyancsak figyelni kell a papírok minőségére, a nyomtatók nem szeretik a rossz minőségű papírokat. Ami szintén fontos, hogy milyen méretű nyomatokat kell készíteni, nem minden készülék képes címkék, borítékok nyomtatására, vagy A3-as méretre.

Lényeges a megelőző karbantartás

A lézernyomtatók időnként felújítást igényelnek, hibamegelőzési, állapotmegőrzési céllal is jó, ha időnként szakember átvizsgálja őket, a garancia feltételeit is érdemes tehát vásárlás, választás előtt részletesen áttekinteni. Egy több dolgozó által használt, hálózatba kötött, nagyteljesítményű lézernyomtató váratlan kiesése a munkából zavarokat okozhat az iroda működésében, ezért jó, ha a cégnek olyan szervizszerződése van, amely cserekészüléket biztosít a javítás időtartamára. A nyomtatógyártók többsége egy éves gyári garanciát ad, de van olyan márka, amely három éves garanciával árulja termékeit.


Kulcsszavak: Üzleti megoldások, Lézernyomtatók
Dátum: 2020-02-03
Programozás könyv
Hirdetés