Szövetválasztás kárpitozott heverőhöz

Adott esetben a webáruházban lehetőség nyílik arra, hogy a heverő elemeire a vásárlók egyedileg válasszák ki a szövetet. Ilyenkor érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen szempontok szerint történjen a kárpit színének a kiválasztása.

Szövetválasztás kárpitozott heverőhöz

A belső térben érvényesül a színek "törvénye"?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a kárpitozott heverő színvilága kellőképpen beleillik-e a környezetbe. Ideális esetben a szövetek gazdag választéka áll a vásárlók rendelkezésére, de ha nincs koncepciójuk, ami mentén eldöntik, hogy mely árnyalatokat kombinálják, akkor könnyen születhet olyan végeredmény, ami nem nyeri el a tetszésüket. A végleges döntés meghozásakor érdemes betartani a színek “törvényét”, amit a lakberendezésben is előszeretettel vesznek figyelembe a szakemberek. E szerint úgy legyen kialakítva a belső tér, hogy legfeljebb csak 3 árnyalat váljon hangsúlyossá. Először tehát érdemes sorra venni, hogy a már meglévő bútorok, székek, puffok, ülőkék, fotelek milyen színvilággal rendelkeznek, és ennek figyelembevétel érdemes meghatározni, hogy milyen legyen a heverő szövetének a színe.

A kiválasztott színek passzolnak egymáshoz?

Adott webáruházban nem csak egy szövet választható a kárpitozott heverőre, mert az egyes elemeire - például fejvégre, ágyneműtartóra, fekvőfelületre - külön-külön lehet textilt választani. Ez esetben nagyon fontos, hogy a kiválasztott színek passzoljanak egymáshoz, végeredményben pedig harmonikus összképet nyújtsanak. Érdemes elővenni egy színskálát, és egymáshoz “közeli” árnyalatokat választani, amik nem alkotnak túl erőteljes kontrasztot egymással. Éppen, hogy az extravagáns kinézet a cél? Akkor legfeljebb csak kétfajta szövet kerüljön kiválasztásra, amiknek a színvilága tökéletesen kiegészíti egymást.


Kulcsszavak: Szolgáltatások, Kárpitozott heverő
Dátum: 2020-03-13
Programozás könyv
Hirdetés